НОВИНИ

В Україні подорожчав імпортний томат

23.03.2019 10:47

На даний момент оптова ціна на турецький томат в Україні вже в середньому на 41% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. За останній тиждень імпортний томат на ринку України почав підвищуватися в ціні. Про це повідомляють експерти проекту EastFruit.

Таку цінову тенденцію аналітики проекту пояснюють скороченням пропозиції в Україні імпортного томата виробництва Туреччини.

Через стабільно невисокого попиту на продукцію, який спостерігався на ринку томатів протягом останніх кілька тижнів, імпортери змушені були скоротити обсяги поставок. В результаті пропозиція турецького помідора на українському ринку значно скоротилося, що на тлі зростання попиту, спровокувало таке різке подорожчання продукції. Так, на сьогоднішній день продажу турецького томату ведуться по 42-43 грн / кг ($ 1,54-1,58 / кг), що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Варто відзначити, що на даний момент оптова ціна на турецький помідор в Україні вже в середньому на 41% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Проте, ключові гравці ринку прогнозують, що вже з наступного тижня поставки томату з Туреччини можуть поновитися і ціна на цю продукцію знову знизиться.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: