НОВИНИ

В Україні подорожчала свинина

29.02.2020 07:00
803c2a9d47dcb005111b28231825cd92

Майже весь лютий на ринку живця свиней в Україні спостерігалось традиційне сезонне зниження цін. Утім, останній тиждень місяця характеризувався пожвавленням на ринку свинини і помітним зростанням середньої ціни, повідомляють в Асоціації “Свинарі України” (АСУ).

Середні котирування свиней забійних кондицій цього тижня склали 42,7 грн за кілограм, що на 5,4% вище за показники минулого тижня. На наступний тиждень прогнозується подальше зростання цін.

За свідченням гравців ринку, цього тижня більшість товарних свиней закуповували по 41-44 грн/кг. Позитивну цінову динаміку оператори пов’язують як з реабілітацією після відчутного послаблення котирувань у середині місяця, так і з пожвавленням ринку в ході підготовки до тривалих святкових вихідних на початку березня.

З огляду на це, більшість виробників та переробників свинини очікують на приріст цін на свинину в перший тиждень весни. З іншого боку, переробники мають сумніви щодо того, чи позитивні коливання ціни переростуть у висхідний тренд. Частина м’ясопереробників розраховують на стабілізацію цін, решта — очікують їх послаблення вже у другій декаді березня

Що ж до зовнішніх чинників, що впливають на галузь, то зменшився тиск з боку імпортної сировини, проте зріс рівень конкуренції з альтернативними білками, як-от м’ясо птиці.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: