НОВИНИ

В Україні подорожчають огірки

07.03.2020 18:01
prishhipyivanie-ogurtsov-04

Традиційно перед святами в Україні підвищується попит на тепличні овочі. За даними EastFruit, торговельна активність в сегменті вітчизняного огірка помітно посилилася.

Однак в силу сезонного фактора, пропозиція огірка в місцевих тепличних комбінатах поки не дозволяє повністю задовольнити внутрішній попит, в зв’язку з чим почали рости ціни на місцевий тепличний огірок.

Зазначається, що тепличні комбінати пропонують огірок за ціною 64-66 грн за кг ($ 2,59-2,67 за кг) в залежності від якості, сорту і регіону.

За інформацією аналітиків, тільки з початку поточного тижня ціни на цю продукцію зросли в середньому на 14%. За словами представників тепличних комбінатів, чергове підвищення цін в сегменті місцевого огірка пов’язано з традиційним передсвятковим підвищенням попиту на тлі скорочення зборів в теплицях.

На даний момент вітчизняний тепличний огірок вже в середньому коштує на 12% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, багато гравців ринку впевнені, що незабаром ця продукція може знову почати дешевшати під тиском збільшення пропозиції місцевого огірка на ринку.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: