НОВИНИ

В Україні подешевшали тепличні томати

08.10.2019 12:54
509001743_tomati

Тепличні комбінати повідомили про сильну конкуренцію з боку продукції відкритого ґрунту, через що вони були змушені знизити ціни на 15% за тиждень до 15-17 грн/кг. Про це повідомляє EastFruit.

Видання зазначає, що в кінці минулого тижня великі тепличні господарства відвантажували томати по 15-17 грн/кг, що в середньому на 15% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. При цьому багато представників тепличних комбінатів відзначали, що зниження цін не робило позитивного впливу на темпи збуту даної продукції.

Тим часом тепла сонячна погода сприяла збільшенню пропозиції від виробників південного регіону і Закарпаття. Результатом цього стало незначне зниження цін, і до кінця тижня томати з відкритого грунту коштували від 10 грн/кг, а ціни на некондиційний томат виробники нерідко знижували до 4 грн/кг.

Також додається, що ціна на томат в тепличних комбінатах України вже в середньому на 23% поступається цінам аналогічного періоду попереднього року. При цьому виробники не виключають подальшого здешевлення цієї продукції в разі збереження поточних темпів збуту на ринку.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: