НОВИНИ

В Україні подешевшали помідори

30.05.2020 20:12
2557-tomatoes

На сьогоднішній день місцеві тепличні комбінати пропонують томат не дорожче 25-27 грн / кг ($ 0,93-1 / кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. Про це овідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

На українському ринку зберігається тенденція зниження цін на тепличний томат,Негативна цінова ситуація в даному сегменті обумовлена ​​сезонним збільшенням продукції в тепличних комбінатах та регулярними поставками на внутрішній ринок імпортного томата виробництва Туреччини і Польщі.

Так, на сьогоднішній день місцеві тепличні комбінати пропонують томат не дорожче 25-27 грн / кг ($ 0,93-1 / кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Як коментують ситуацію експерти проекту, істотний тиск на ціни надає присутність на ринку великих обсягів імпортного томата виробництва Туреччини та Польщі, ціна на які в Україні формується фактично в тому ж діапазоні, що і на місцеву продукцію.

Додамо, що на даний момент українські тепличні комбінати відвантажують томат фактично за тими ж цінами, що і рік тому. При цьому, ключові гравці ринку не виключають подальшого зниження цін в даному сегменті. Свою думку, вони аргументують тим, що найближчим часом на ринок почнуть надходити томати з літніх теплиць на півдні країни. При відсутності попиту це може привести до значних скупчень тепличного томату на складах оптових компаній, реалізувати який можна буде тільки шляхом істотного зниження цін.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: