НОВИНИ

В Україні подешевшали яблука

13.12.2019 11:19
10584-pexels_photo_290312

Оптові компанії та роздрібні мережі України також відзначають незначне ослаблення попиту на яблуко в останні два тижні. Згідно з даними щоденного моніторингу проекту EastFruit, , за останній тиждень ціни на яблуко в Україні трохи знизилися. Такі тенденції фермери пояснюють зниженням попиту на якісні яблука, а також збільшенням пропозиції яблук, які непридатні для тривалого зберігання.

Так, на даний момент українські садівники готові відвантажувати яблука за ціною 9-15 грн/кг ($0,23-0,34/кг), що в середньому на 8% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. При цьому найбільш дорогими є яблука сорту «Голден Делішес» (Golden Delisious) та Гала (Gala).

Оптові компанії та роздрібні мережі України також відзначають незначне ослаблення попиту на яблуко в останні два тижні. Учасники ринку пояснюють зниження активності покупців великим напливом продукції низької якості, яку садівники прагнуть збути в першу чергу і згодні поступатися в ціні на такі фрукти.

Варто додати, що на сьогоднішній день ціни на яблука в Україні в середньому в 1,8 рази вище торішніх, що обумовлено зниженням виробництва яблук не тільки в Україні, але і в країнах ЄС в цілому. Як відзначають самі садівники, вони сподіваються на активізацію попиту на продукцію ближче до кінця грудня, коли традиційно зростає купівельна активність напередодні новорічних свят.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: