АНАЛІТИКА

В Україні подешевшають свині

19.03.2021 07:35
3-8

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 22 – 28 березня 2021 року: 39 – 40 грн/кг на свиней живою вагою.  Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Ціна на живих свиней наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 1 грн/кг.

На зменшення ціни впливають такі ж фактори, що і минулого тижня, а саме:

✅Зменшення податкового кредиту на 6% з 20% до 14% з 01.03.2021 року, який м’ясопереробникам, які працюють легально,  довелося часто компенсовувати за рахунок власної націнки. Нелегальні бійні ж ніяких змін не відчули і їх пропозиція стала привабливішою від білого ринку, детальніше у відео.

✅Різкий ріст імпорту свинини в 3,5 рази в лютому 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

✅Початок посту перед Великоднем і традиційне зменшення споживання м’яса.

Аналізуючи ціни у торгових мережах, що протягом двох останніх тижнів впали в середньому на 4-6 грн/кг, можна констатувати – попит на свинину зменшився, а пропозиція свинини в надлишку.

Надлишок пропозиції свинини в Україні може призвести до подальшого зниження ціни на свиней і ще більше вдарити по рентабельності вирощування. Асоціація “М’ясної галузі” активізувала роботу з відкриття нових ринків збуту свинини для м’ясопереробних підприємств, погодження умов для експорту української свинини в країни Азії та Африки.

Консолідація переробників і виробників не лише зупинить падіння ціни на свиней, а і дозволить забезпечити збільшення цін на свиней в Україні, а відтак і збільшення прибутків вирощування і переробки. Так відбулося в Бразилії, яка завдяки експорту не лише подвоїла ціни на свиней, а і збільшила поголів’я свиней на 24%.

world-pig-prices_en (25).png

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней – 1,50 євро/кг (50 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,12 євро/кг (37 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Динаміка цін у світі:
???? +10,23% у ЄС
???? -7,07% у Бразилії
???? +15,03% у США
???? +5,16% у Канаді

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Динаміка змін цін на свиней, грн/кг живої ваги



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: