НОВИНИ

В Україні почався сезон сбору лісового меду

16.07.2020 09:12
107692413_714130972702331_8962013213925801377_o

Перший медозбір цього сезону триває в першій половині липня. Цей цілющий продукт уже заготовили у Ново-Червищанському, Соф’янівському та Галузійському лісництвах на Волині. Про це повідомляє lisvolyn, пише agronews.ua.

Справа ця досить клопітка. Перед викачкою меду необхідно підготувати весь інвентар та місце, де буде відбуватись медозбір.

Пасічник Ново-Червищанського лісництва Роман Домальчук, розповідає, що справа є досить відповідальною. Попередньо оглядають корпуси з медовими рамками. З вулика для відкачування відбирають ті стільники, які заповнені на одну третю – такий мед вважається зрілим.

Перед відкачуванням меду запечатані стільники знімають пасічним ножем.

Далі підготовлюють медогонку до медозбору. Стільники з медом встановлюють в касети медогонки (вміщує 4 рамки). Рукоятку медогонки спочатку обертають повільно, поступово збільшуючи швидкість. Після часткового відкачування меду з одного боку стільника касети з рамками повертають – і мед повністю відкачують з протилежного боку, обертаючи ручку медогонки в зворотному напрямку.

Потім касети знову приводять у початкове положення і завершують відкачування меду з першого боку стільника. Відкачувати відразу весь мед з обох сторін соти не слід, так як під впливом сили тяжіння сота може зламатися.

Опісля відкачаний мед зливають через кран, у попередньо підготовлену ємність, на яку прикріпляють решітку-фільтр.

Звільнені від меду рамки очищають від воску, прополісу і знову встановлюють у вулик. Періодичність відкачки меду залежить від сили бджолиних сімей і сформованих погодних умов.

Нагадаємо, в Україні названо, як виявити фальсифікат меду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: