В Одеській області в господарстві «ВІН’С» на 10 га вирощують столовий виноград та випробовують органічну систему захисту росли. Повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.
Як зазначила керівниця господарства Тетяна Шмаглюченко, виноград люблять шкідники та хвороби, тому виноградарство – галузь далеко не екологічна.
Проте вона наполегливо працює над тим, щоб уникнути традиційних методів роботи, випробовує органічну систему захисту рослин.
«Є величезне бажання, знаєте, бути екологічними по відношенню, в першу чергу, до себе, до своїх працівників, покупців, ну і, звичайно ж, до навколишнього середовища. Адже хочеться, щоб у нас в грунті жили жучки, черв’ячки, щоб вони давали свою користь нашому грунту», — зазначила виноградарка.