НОВИНИ

В Україні побудували першу безбар’єрну цілорічну теплицю для фермерів-інвалідів

25.09.2020 20:12
1943909-unikalne-teplichne-gospodarstvo-u-vinnitsi-molod-z-invalidnistyu-viroschue-gorodinu

Дуже часто в нашому суспільстві людей з інвалідністю визнають недієздатними, а вони доводять протилежне. У Вінниці для такої молоді створили соціальні майстерні та інклюзивні теплиці. Тепер у спеціалізованому тепличному господарстві 16 людей з обмеженими можливостями вирощують квіти, зелень, овочі та розсаду. Про це повідомляє vn.20minut, пише agronews.ua.

У селі Дорожне, що під Вінницею, облаштовано унікальне тепличне господарство: там можуть працювати люди з інвалідністю. Ініціатором створення такого інклюзивного проекту стала асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця».

За допомогою грантових коштів фонду «Проміс» на території соціальних майстерень обладнали безбар’єрну теплицю площею 100 квадратних метрів.

На підприємстві встановлені системи з автоматичним крапельним поливом, опаленням, освітленням, вентиляцією та кілька ярусним устаткуванням для комплексного вирощування рослин, де можуть повноцінно працювати люди навіть на інвалідних візках. Завдяки технологіям, теплиця працює цілорічно.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: