В Україні за 7 років вдвічі скоротились площі під персиками — з 8 до 4 тисяч гектарів. Така ж доля спіткала виноградники країни — з 84 тисяч гектарів до 43 тисяч гектарів. Про це свідчать дані Динамічної інфографіки посівних площ під плодово-ягідними культурами за 2011-2018 рр. від Kurkul.com.
Загалом з 2011 році площі під плодово-ягідними культурами в Україні скоротились з 335 тис. гектарів до 268 тис. гектарів.
Зокрема скорочення площ понад 2 тис. га було зафіксоване під:
– яблунями – з 121 тис. га до 102 тис. га;
– сливами – з 22 до 20 тис. га;
– грушами – з 15 до 13 тис. га;
– черешнями – з 14 до 12 тис. га;
– абрикосами – з 10 до 8 тис. га.
За звітний період зростання площ було зафіксовано лише під горіхоплідними культурами з 17 до 21 тис. га, а також лохиною.