ВАЖЛИВО

В Україні планують віділити додаткові кошти на зрошення вже цього року

20.10.2020 13:32
shutterstock_132549812

Для отримання високих врожаїв озимих важливу роль відіграють передпосівні вологозарядкові поливи. Державними насосними станціями подається вода для вологозарядки ґрунту та поливу пожнивних та озимих культур. Державне агентство водних ресурсів України ініціювало виділення необхідних коштів з бюджету країни для проведення вологозарядки ґрунтів на період вегетації рослин. Про це повідомляє пресслужба відомства, пише agronews.ua.

«Зараз, коли вегетаційний період добігає кінця, саме час подбати про вологозарядку ґрунтів для забезпечення гарантованого врожаю у наступному році. Тому, Держводагентством разом з Міндовкілля та Мінекономіки вжито заходів для внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік, зокрема щодо виділення необхідних коштів для проведення вологозарядки ґрунтів”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки вологозарядці у ґрунті на глибині до 2-х метрів створюються запаси вологи, яка використовується рослинами під час весняно-літньої вегетації і в результаті – урожай збільшується у 2-3 рази.

Разом з тим, цей ресурс дав змогу забезпечити роботу 20 свердловин вертикального дренажу в Херсонській області, завдяки яким здійснюється попередження підтоплення 300 житлових садиб переважно в смт Нова Маячка, а також провести водообмін у Краснопавлівському водосховищі, здійснити екологічні попуски у річку Сіверський Донець, наповнити наливні водосховища на Одещині та Миколаївщині.» – акцентує Голова Держводагентства Валентин Шліхта.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: