НОВИНИ

В Україні планують спростити реєстрацію сільгосптехніки

06.09.2020 11:22
Agricultural_machinery

Спростити реєстрацію сільгосптехніки можна за рахунок переводу всіх операцій в систему Міністерства внутрішніх справ.  Про це розповів колишній голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа під час пресконференції «Реорганізація Держпродспоживслужби: чому міжнародна торгівля під загрозою зупинки та як безпечно запустити санепідемстанцію?» Повідомляє AgroPolit, пише agronews.ua.

Так, у 2017 році рішенням Кабінету міністрів щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади ліквідовано Держсільгоспінспекцію, а її функції в частині здійснення реєстрації та обліку сільськогосподарських машин передали Держпродспоживслужбі, хоча спочатку планували передати це питання під кураторство МВС.

Лапи зауважує, що ситуація з оприлюдненням інформації вже покращилася, але можна суттєво спростити саму процедуру реєстрації, якщо змінити відомчу систему.

За його словами, із цим є певні проблеми, оскільки процедура недосконала. Однак, Лапа зауважує, що у даному напрямку теж ведеться робота – інформація про зареєстровану сільгосптехніку вже стала публічною. Це крок, щоб відійти від системи реєстрації, яка була раніше, і перейти до публічної, прозорої діяльності органів контролю.

«Зараз Мінекономіки і Держпродспоживслужба, наскільки мені відомо, проводять роботу по спрощенню реєстрації. Там питання не тільки спрощення реєстрації техніки, а й посвідчень трактористів, і багато чого іншого. Тому що там процедури прописані таким чином, щоб на цьому теж заробляти якійсь бюрократичні бали, або небюрократичні бали. Думаю, що можна звернутися до Мінекономіки або до УКАБ, оскільки я зараз працюю з Українським клубом аграрного бізнесу, ми тоді ретранслюємо пропозиції, які будуть. Я думаю, що ми зможемо спільно попрацювати над тим, щоб вийти в нормальний режим реєстрації, хоча, якщо відверто, то реєстрація техніки службі дісталася в «навантаження», коли треба було ліквідовувати Сільгоспінспекцію і не було кому передати, то єдина, кого знайшли – Держпродспоживслужба. Чесно кажучи, де держпрод і де техніка – виникає питання. Моя думка, правильніше було б відходити від відомчої системи реєстрації і переходити на реєстрацію всіх машин і агрегатів у системі Міністерства внутрішніх справ», – заявив Лапа.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: