НОВИНИ

В Україні планують реалізувати три масштабні інфраструктурні проєкти

30.09.2020 07:32
28

Україна досить довго була закритою країною з точки зору реалізації механізмів державно-приватного партнерства, але в даний час ситуація кардинально змінилася, заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в ході ділової зустрічі «Інвестиції мають значення», що відбулася 28 вересня в Києві». Про це повідомляє пресслужба міністерства, пише agronews.ua.

Як зазначив В.Криклій, для розвитку сучасної і комфортної інфраструктури міністерство спільно з міжнародними партнерами продовжує реалізацію масштабних інфраструктурних проектів в різних галузях із залученням механізмів державно-приватного партнерства (ДПП) і інвестицій від міжнародних і приватних фінансових організацій.

Першими результатами зазначеної роботи він назвав укладення перших концесійних угод морських портів Ольвія та Херсон із загальним обсягом інвестицій близько $134 млн, створення ITS для управління і контролю транспорту та ін.

У числі найближчих планів міністерства в даному напрямку міністр назвав реалізацію концесійних проектів залізнично-поромного комплексу і контейнерного терміналу в порту Чорноморськ, концесію Ізмаїльського порту в рамках проекту технічної допомоги ЄС, а також електрифікацію ділянки Долинська-Миколаїв-Колосівка загальною вартістю $420 млн.

«Ми відкриті і готові чути інвесторів. Якщо ви хочете вкласти кошти в будь-який інфраструктурний проект, не треба чекати наших ініціатив, ми готові підлаштовуватися під інвесторів і підтримувати важливі приватні ініціативи. Держава повинна дуже швидко на це реагувати, скоординувати свої дії і дії різних міністерств, щоб сприяти приходу нових інвестицій в країну. Ера «міцних господарників» завершена, починається ера успішного державно-приватного партнерства», – підкреслив В.Криклій.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: