ВАЖЛИВО

В Україні планують подовжити мораторій на перевірки бізнесу

06.05.2020 07:32
14041

Українські підприємці мають зосередити свої зусилля саме на відновленні та запуску роботи майже наново. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, пише agronews.ua.

«Мінекономіки розпочинає адаптивний підхід до встановлення карантинних обмежень. Їхнє пом’якшення, а разом з цим і початок відновлення підприємництва, розпочинається 11 травня. У відповідь на запит бізнесу ми підтримуємо продовження мораторію на перевірки. Зараз головне для всіх – це відновлення», – сказав міністр.

Крім карантину аграріям причинила шкоди посуха. Так, за оцінками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, через кліматичні зміни у 2020 році від посухи в Україні постраждало 10-15 % всіх посівів.

Уряд розглядає варіант з внесенням змін у ст. 17 законопроекту №3295 «Про державну підтримку сільського господарства України»  та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції».

Внесення відповідних змін у цей законопроект дозволить винайти необхідні 2,5 млрд грн на компенсацію втрат агропідприємцям, постраждалим від посухи, тощо.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: