АНАЛІТИКА

В Україні пізні ярові дозріли раніше традиційних строків

07.10.2020 07:02
t_1_7825827c-1663-4974-9a48-7afb28008238

В Україні на початку жовтня фіксується прискорене дозрівання пізніх культур. Про це повідомила пресслужба Національної академії аграрних наук України, пише agronews.ua.

«Кукурудза ранньостиглих гібридів проходить в своєму розвитку фазу повної фізіологічної стиглості зерна і відмирання рослин. Вологість зерна становить 14-15% », – йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що соняшник вже обмолочено на більшій частині площ, а ще не прибрані посіви знаходяться у фазі «повна стиглість». Вологість насіння (в залежності від групи стиглості) варіюється від 7-8 до 11%, а врожайність становить від 2,5 до 3,5 т / га.

«Посіви зернового сорго переважно знаходяться в хорошому стані, 80-85% зерен у колоссі вже дозріло», – йдеться у повідомленні.

Що стосується посівів сої, то олійна ранньої та середньої груп стиглості вже прибрана. Пізньостиглі сорти сої перебувають на стадії господарської стиглості або дозрівання.

Нагадаємо, темпи експорту українського зерна цьогоріч найвищі за всю історію незалежності. Україна ніколи не показувала таку високу динаміку у своїй новітній історії на ранній стадії сезону в порівнянні з прогнозними рівнями експорту від USDA, як цьогоріч.

Так, за перші три місяці сезону Україна відвантажила майже половину обсягу пшениці, доступного в цьому сезоні для експорту. Про це повідомляють аналітики Аgritel, пише АгроНьюс.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: