НОВИНИ

В Україні перевірять умови зберігання аміачної селітри

07.08.2020 16:32
191755-2

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив провести перевірки на українських підприємствах щодо того, як зберігається та використовується аміачна селітра, та чи дотримуються всі норми техногенної та пожежної безпеки. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

“Жахливий вибух у Бейруті — це тривожне нагадування всім країнам про те, як важливо дотримуватися правил зберігання та використання небезпечних хімічних речовин. Адже саме 2700 тонн аміачної селітри спричинили вибух і загибель більш ніж 100 людей у Лівані” – прокоментував Денис Шмигаль.

“Саме тому сьогодні доручив ДСНС, Нацполіції, Міністерству інфраструктури, Держслужбі з питань праці, головам ОДА та КМДА провести ретельні перевірки щодо того, як зберігається та використовується аміачна селітра на різних підприємствах в Україні. Чи дотримуються всі норми техногенної та пожежної безпеки” – додав прем’єр-міністр.

Він також пообіцяв публічно проінформувати громадськість про результати перевірок.

Тим часом, вже надходить інформація про те, що в Миколаївському морпорту лежить більше конфіскованої селітри, ніж вибухнуло в Бейруті. Зокрема, за словами голови громадської організації «Центр аналітичних досліджень» Андрія Сенченко, в 2018 році в «Миколаївському морському торговому порту» виявилося судно з «непридатною для використання» селітрою, яке вийшло з грузинського порту.

“В світлі події в Бейруті, хто і коли останній раз перевіряв умови зберігання цих 3,2 тис. т заарештованої «простроченої» селітри? Вони зберігаються з дотриманням всіх норм безпеки? Або може ця селітра вже повторила долю «арештованого масла», яке випарувалося з-під арешту? У будь-якому випадку, відповідні органи повинні перевірити що та як зараз, як мінімум на причалі №12, щоб виключити навіть найменшу ймовірність повторення у нас того, що сталося в Бейруті», – коментує Андрій Сенченко.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: