НОВИНИ

В Україні перевірять стан насіннєвих насаджень держлісгоспів

30.07.2020 10:02
1442181_1489994

Для відновлення лісів країни потрібно створити насінневий фонд. Для цього держлісгоспи утримують лісонасіннєві ділянки – бази насінництва. Перед початком сезону заготівлі насіння лісових пород, іх перевірять спеціально створені комісії. Про це повідомляє agronews.ua.

Так, обстеження насіннєвих баз почалося на Львівщині. Комісія з формування, обстеження, зарахування та списання з обліку об’єктів постійної лісонасіннєвої бази провела обстеження стану об’єктів постійної лісонасіннєвої бази у державному підприємстві «Старосамбірське лісомисливське господарство».

Комісією обстежено постійні лісонасіннєві ділянки бука лісового, дуба північного та плантацій дугласії в Сусідовицькому, Міженецькому, Добромильському та Спаському лісництвах.

Крім цього, перевірено наявність та стан плюсових дерев модрини європейської, які були огородженні та оформленні необхідними інформаційними знаками.

Встановлено, що стан обстежених ділянок та плантацій добрий, усі ділянки готові до збору лісового насіння.

Комісією рекомендовано провести лісівничий догляд за постійними лісонасіннєвими ділянками.

Зазначимо, що обстеження об’єктів постійної лісонасіннєвої бази найближчим часом заплановано провести і в інших державних лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: