НОВИНИ

В Україні падають ціни на тепличні огірки

15.02.2021 15:37
bez-ogirkiv-ne-uyavlyayu-svij-gorod-01

Ціни на тепличний огірок на українському ринку почали знижуватися. Оператори ринку пов’язують цю ситуацію зі збільшенням пропозиції огірка нового врожаю з місцевих господарств. Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

Зазначається, що наразі практично всі тепличні комбінати України приступили до реалізації даної продукції.

«У результаті даних цінових коригувань огірок продається за 75-83 грн за кг ($2,69-2,98 за кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня», – зауважують аналітики.

У той же час представники тепличних комбінатів повідомляли про те, що вони очікували більш різкого цінового зниження в даному сегменті, з огляду на більш об’ємне збільшення пропозиції огірка нового сезону. Однак, з огляду на сильні снігопади і низькі температури, які тривали практично весь тиждень на більшій частині території України, вибірки в комбінатах були не такими масовими, як очікувалося і це дозволило уникнути більш різкого здешевлення цієї продукції.

Аналітики зазначають, що незважаючи на здешевлення тепличного огірка на сьогоднішній день дана продукція в Україні все ж коштує в середньому на 21% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що на Київщині майже 2000 фермерів вирощують органічну продукцію.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: