НОВИНИ

В Україні овече молоко стало справжнім дефіцитом

19.12.2020 12:52
moloko_koze_1_l_moloko_koze_1_l_zhirnost_moloka_bolee_4__gid26868_fid2590_id34076(1)

Тепер фермерським товарам стало простіше потрапити на полиці великих магазинів і мереж. Однак і тут спостерігається певний дефіцит на крафтовий крам. Наприклад, в деяких регіонах країни овече молоко – товар, якого катастрофічно не вистачає. Про це під час онлайн-заходу «Кава з байером», організованого Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку – АГРО розповіла Марина Булацька, керівник проекту «Лавка Традицій». Повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

«Лавка Традицій» – це відділи з натуральними фермерськими та крафтовими продуктами українських виробників в мережі «Сільпо».

«Якщо говорити про те, що ми шукаємо цілий цей рік – це овече молоко. У центральному регіоні його катастрофічно не вистачає. Точніше його просто немає», – зазначає Марина Булацька.

Воно нас цікавить в першу чергу як сировина, яку ми будемо переробляти на власних сироварнях і з якої ми будемо робити йогурти та іншу продукцію», – розповіла Марина Булацька.

За її словами, у проекту є 5 власних сироварень по всій Україні, в яких використовують молоко коров’яче і козяче, а ось з овечим молоком виникли великі проблеми, хоча попит на таку продукцію якраз починає рости.

Багато проектів «Лавки Традицій» спрямовані на популяризацію саме крафтового і локального виробника, каже Марина Булацька. Один з останніх використовує вельми незвичайний метод – привозить самих покупців на місце виробництва крафтових товарів.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: