НОВИНИ

В Україні показали стан спиртзаводів, виставленних на приватизацію

09.10.2020 09:02
5f7ad9cb1f494

До приватизації підготовлено вже декілька підприємств з 78, які знаходяться на балансі ДП “Укрспирт”. Названо стартову вартість заводів: Немирівський спиртовий завод від 49,6 млн. грн; Артемівський спиртовий завод від 29,7 млн. грн; Лопатинський спиртовий завод від 18,8 млн. грн; Овечацький спиртовий завод від 19,8 млн.грн. Також стало відомо у якому стані деякі знаходяться деякі із виставленних виробництв. Про це повідомляє agronews.ua.

«Зараз ми готуємо до приватизації спиртзаводи — сумарно їх 78 у всій країні. На початку осені пройдуть перші аукціони з спиртозаводами. Стартові ціни будуть сформовані на рівні балансових вартостей. Але з точки зору ринку це будуть цікаві ціни. Рівний доступ мають як українські, так і зарубіжні інвестори. Ми сподіваємося, що приватизація спиртозаводів збільшить експортний потенціал України, тому що потужностей з виробництва спирту є більше, ніж Україна може спожити», — заявив заступник голови Фонду держмайна Тарас Єлейко.

Відповідно до чинного законодавства, єдиною можливістю стати учасником ринку виробництва спирту в Україні до 1 липня 2021 року є придбання об’єкту спиртової галузі.

Наразі також підготовлено до приватизації Бершадський спиртзавод, що на Вінниччині. Як йдеться в інформації Фонду державного майна, стартова ціна аукціону – 19 мільйонів 806 тисяч 175 гривень. Торги відбуватимуться на майданчику Prozorro.Продажі.

Стан заводу в цілому задовільний.

Як видно на фото на підприємстві є у наявності всі виробничі приміщення та потужності.

Обладнання застаріле, але у задовільному стані. Асфальтове покриття теж. Є гаражні бокси, під’їздні шляхи, підсобні приміщення.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: