НОВИНИ

В Україні оприлюднено стан посівів ранніх ярих культур

28.05.2020 08:32
yari_kurkul-14754

В Україні стан посівів ранніх ярих зернових культур в середині травня був переважно хорошим і задовільним, в південних областях – місцями незадовільний. Про це йде мова в агрометеорологічному огляді Укргідрометеоцентру, пише agronews.ua.

«У південних областях через посуху зазначалося пожовтіння листя, слабке формування репродуктивних органів, на деяких площах південних областей припинилося кущіння ярого ячменю», – йдеться у повідомленні.

Протягом другої декади травня у ярого ячменю і ярої пшениці на більшості площ зазначалося освіту нижнього вузла соломини, на пізніх посівах – кущіння. Висота рослин становила 12-42 см, кількість стебел на 1 кв. м – 490-1110.

У вівса в залежності від строків сівби зазначалося освіту нижнього вузла соломини, кущіння, третій лист, освіту вузлових коренів. Висота рослин склала від 8 до 26 см. Стан рослин фіксувалося як добрий та задовільний.

“У ранніх ярих зернових триває інтенсивний ріст стебла. Вологи на сьогодні, крім південних областей, цілком достатньо. Дощі підтримують оптимальне зволоження та сприяють формуванню міцної кореневої системи”, – таку інформацію озвучила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко, повідомляє agronews.ua.

Нагадаємо, стало відомо, як аномальна погода травня вплинула на стан посівів.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: