ВАЖЛИВО

В Україні оприлюднено «сіру» схему приватизації землі за заниженою ціною

05.11.2020 10:32
t-1-zemlia

В Україні існують «сірі» схеми приватизації землі за заниженою ціною. Про одну із них на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Михайло Апостол, пише agronews.ua.

“Вартість одного гектара землі сг призначення в Макарівському районі, як показав сьогоднішній аукціон, біля 6 тисяч доларів. Земля пайова, не державна. Розкажу коротко про схему, довжиною 14 років. 2005 рік, чомусь із запізненням на 5 років, як це робилося по всій країні, землю розпаювали”, – написав він.

2006 рік – вивели з-під мораторію шляхом «обміну» і для садівництва.

2007 рік – землю заклали в банк, взяли кредит і не повернули.

2012 рік – банк відсудив і став власником .

2015 рік – банк «лопнув».

2018 -2019 роки – фонд гарантування вкладів продає землю через англійський аукціон (по підвищенню ціни), але безуспішно.

2020 рік – фонд гарантування вкладів продає через англійський аукціон, але на зниження ціни.


“У виграші весь цей час «інопланетянин», який вирощував с/г продукцію, не плативши жодних платежів нікому. Кажуть, що такої землі тільки у Київській області більше 50 тисяч га. А хтось каже, що 5 млн га землі вкрадено. Я в даний час розмовляю із щасливим власником землі, яку він купляв на перших аукціонах по ціні 700 доларів, будучи одним учасником”, – підсумував Михайло Апостол.

Нагадаємо, в Україні названо схему розкрадання земель державної власності. Земельні корупційні схеми було започатковано ще в перші роки незалежності України, але узаконилися, вдосконалилися та відшліфувалися вони, ставши надзвичайно маштабними, в часи прем’єрства В. Януковича, як повідомляв Михайло Апостол.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: