НОВИНИ

В Україні оприлюднено рентабельність вирощування солодкого перцю

10.06.2020 08:02
fresh pepper vegetables with green leaves isolated on white background

Вирощування солодкого перцю залишається високорентабельним напрямком агровиробництва. Ціна на перець, як і попит на нього, стабільно високі, а значить вірогідно вигідно продати вирощений врожай. Про це повідомляють аналітики ProConsulting, пише agronews.ua.

Найбільш прибутковим способом вирощування солодкого перцю є використання теплиці. При цьому урожай виходить більше, ніж на відкритому ґрунті, збирати його можна раніше старту сезону і, відповідно, продавати дорожче. Для тепличного вирощування фахівці радять обирати сорти солодкого перцю з коротким терміном дозрівання, такі як Атлант, Кардинал, Абрикосова фаворитка.

«У минулому році в Україні з’явився ще один варіант бізнесу, пов’язаного з солодким перцем — це виробництво сухого солодкого перцю для його подальшої переробки в паприку. Існує китайський гібрид солодкого перцю паприки, який відмінно підходить для українського клімату, особливо для південних областей. Його унікальність полягає в зниженій соковитості, так що плоди сохнуть прямо на корені, і фермеру не потрібно витрачатися на дороге сушильне устаткування», — зазначають аналітики.

Перець є теплолюбною рослиною, який визріває при температурі 20-27°С. Висаджують його у відкритий ґрунт в кінці травня — початку червня в вигляді розсади. Розсаду можна придбати в готовому вигляді, але необхідно враховувати, що при такому варіанті сильно виросте собівартість продукції. Тому розсаду краще вирощувати самостійно.

Слід також зазначити, що щільність висаджування саджанців залежить від сорту солодкого перцю: низькорослі — 10 на квадратний метр, високорослі — 3-4 на 1м². Окрім цього, в період розвитку солодкий перець дуже чутливий до наявності в ґрунті необхідних мінералів, тому рослини потрібно регулярно підгодовувати.


Перегляди: 31
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: