НОВИНИ

В Україні оприлюднено прогнозний врожай насіння соняшнику

28.09.2020 10:02
na_shcho_hvoriye_sonyashnyk_m

Виробництво соняшнику в Україні в 2020/21 МР очікується на рівні 15,5 млн тонн проти 16,2 млн тонн в попередньому звіті, а експортний потенціал соняшникової олії оцінений в 6,17 млн ​​т (-7% до минулого сезону). Про це повідомляють аналітики “АПК-Інформ”, пише agronews.ua.

Знижувальні коригування обумовлені переглядом збиральної площі і врожайності олійної на тлі інформації про несприятливий стан полів під культурою і її низької врожайності в основних регіонах вирощування – центральному і південному.

Зниження врожайності вплине на ціни на соняшник. Ключовий тиск на експортні ціни робить зниження попиту імпортерів з огляду на високий рівень сформованих цін, навіть незважаючи на загальний активний імпорт з боку Китаю.

До того ж цінові тренди на світовому ринку рослинних олій різко розвернулися в сторону зниження.

Крім динаміки цін в основних країнах-виробниках, тиск на світові котирування надають порівняно низькі ціни на нафту і, відповідно, зниження рентабельності виробництва біопалива, а значить, і інтересу виробників біодизеля до закупівель рослинних масел.

Станом на 24 вересня в Україні зібрано 6,8 млн тонн олійної з площі 3,6 млн га, що, за офіційними даними, становить 56% від запланованого.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: