НОВИНИ

В Україні оприлюднено готовність агропідприємств до мультикультурної переробки олійних

28.08.2020 08:02
oll

За даними опитування представників провідних підприємств українського ринку, що спеціалізуються на переробці сої, 25% респондентів позитивно оцінюють готовність української олійних галузі до мультикультурної переробки і бачать істотні її переваги над монокультурною. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

«Я вважаю, що в мультипереробку варто вкладатися саме тому, що немає стабільності по сировині. Тобто в цьому році «вистрілює» соя, в наступному – соняшник, а потім – рапс. А якщо у тебе монокультурна переробка, то ти, звичайно, заручник ринкової ситуації і повинен підлаштовуватися під мінливі агрокліматичні умови, під які приймаються закони і т.д. Якщо ти спеціалізуєшся на одній культурі, то ти завжди в зоні ризику. Тому я вважаю, що за мультіпереработкой майбутнє », – вважає комерційний директор« ФАЛЬКОН-Агро »Олег Доманов.

У той же час аналогічна частка учасників опитування операторів ринку не згодна з його думкою.

«Готовність галузі невисока, дуже мало тих, хто здатний це втілити, не всім вистачає капіталовкладень і інвестицій. До того ж є питання технічного характеру. Пробували паралельно рапс переробляти, але на цьому справа і закінчилося. Ріпак взагалі складний в переробці»,- висловив свою думку один з респондентів.

Разом з тим, 30% опитаних не змогли відповісти на дане питання, а кожен п’ятий вважає, що лише близько половини українських підприємств готові до мультипереробки олійних культур.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: