НОВИНИ

В Україні очікують зниження попиту на соняшникову олію

15.04.2020 17:32
1-prod-sunflower-oil-9326

Продовження карантину в Індії щонайменше до 3 травня зменшить світовий попит на рослинні олії, тому котирування пальмової та соєвої олії відреагували на новину падінням. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі Grain Trade, пише agronews.ua.

«Найбільше від продовження карантину постраждає попит на пальмову олію, головними споживачами якої є ресторани та готелі, тоді як приватні споживачі віддають перевагу якіснішій соняшниковій, соєвій або ріпаковій олії», – йдеться в повідомленні.

Падіння попиту на пальмову олію прискорить посилення режиму імпорту рафінованої пальмової олії, оскільки Індія намагається відмежувати власних переробників від імпортної сировини.

Міністерство торгівлі Індії зобов’язало імпортерів укладати угоди про попередні закупівлі та демонструвати трирічний досвід імпорту, щоб отримати дозвіл на імпорт від уряду.

Запроваджені обмеження скоротили імпорт рафінованої пальмової олії з початку року на 66%, тоді як імпорт сирої пальмової олії, на яку не поширюється дія цих обмежень, скоротився лише на 12%.

Додатково на ринки рослинних олій тисне подешевшання нафти. Ціни на нафту марки Brent вчора впали на 6% до 29,14 $/барель, а на нафту WTI – на 6,6% до 20,11 $/барель, навіть попри історичну угоду про скорочення видобутку між країнами ОПЕК та іншими виробниками нафти.

Ціни пропозицій української соняшникової олії виросли до $725-730/тонна (FOB), тоді як ціни попиту не перевищують $700/тонна (FOB). Натомість закриття ринку Індії знизить попит, тому ціни продовжать опускатися під тиском сусідніх ринків соєвої та пальмової олії.

Нагадаємо, в «Укроліяпромі» назвали основну проблему олійної галузі України.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: