НОВИНИ

В Україні очікується подальше зниження експортних цін на кукурудзу

22.02.2020 14:04
__________________3

В Україні попит на кукурудзу з боку трейдерів залишається низьким, оскільки більшість портів зупинили приймання зерна через перевантаженість портових елеваторів. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі Grain Trade.

Наразі експортні ціни попиту залишаються на рівні $178-179/тонна (FOB) для квітневих поставок до Китаю. Покупці очікують подальшого зниження цін на тлі пожвавлення експорту американської кукурудзи до Китаю після скасування мита.

Українські трейдери розраховують закрити попит на кукурудзу в ЄС у березні-квітні, проте активні експортні продажі аргентинськими фермерами нового врожаю можуть суттєво знизити ціни на кукурудзу в ЄС, – ідеться в повідомленні.

Зазначається також, що березневі ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго вчора виросли на 1,3% – до $152,1/тонна, хоча пшениця подорожчала на 3%.

Ціни підтримав активний експорт кукурудзи з США, який за тиждень склав 795 тис. тонн, що відповідає верхньому рівню експертних очікувань.

При цьому з західного узбережжя до Японії та Південної Кореї було відправлено 228 тис. тонн, що є найбільшим з 12 липня 2019 р. обсягом, відвантаженим з другого експортного центру США.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: