НОВИНИ

В Україні кав’ярень відкривається більше, ніж м’ясних та рибних магазинів разом узятих

11.06.2020 14:02
heart2

В Україні зросла чисельність кав’ярень. Цей ринок в Україні представлений невеликою кількістю великих гравців і великою кількістю дрібних операторів, які відкривають свої мобільні кав’ярні в місцях з високою прохідністю. Про це повідомляє agronews.ua.

За даними аналітиків Poster, американо — залишається найпопулярнішим напоєм гостей традиційних кав’ярень. Далі йдуть лате, капучино та еспресо. В кінці п’ятірки найбільш улюблених кавових напоїв — модні флет вайт і раф, проте їх обирають майже у 18 разів рідше, ніж американо.

У кав’ярнях третьої хвилі перевагу віддають лате, капучино, еспресо, фільтр-каві, флет вайту і рафу. Американо не увійшов до топ-продажів.

У всіх кав’ярнях чай продається у 39 разів рідше, ніж кава.
Ресторанний експерт Ольга Насонова каже, що у 2018 році лише в Києві відкрилося 42 кав’ярні без урахування точок з продажу кави — більше, ніж рибних і м’ясних закладів разом узятих, повідомляє epravda.

З 2017- 2018 років надзвичайно популярним став формат “кава на винос”. У країні відкрилося багато точок, які продають каву лише у такому форматі. Цей бум можна пояснити невеликими інвестиціями і зростанням споживання кави загалом.

Даний формат став популярним і в мережевих та незалежних закладах. У кав’ярнях із середнім чеком 50 гривень 30% продажів кави було “на винос”, йдеться у повідомленні.

Більше про те, як в Україні змінюється культура споживання кави та які ніші найбільш прибуткові читайте у матеріалі АгроНьюс.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: