НОВИНИ

В Україні нові стандарти у ветеринарії та фітоконтролі запрацюють з 2021 року

15.06.2020 18:02
shutterstock_538403125-22358

Новий проект закону «Про ветеринарну медицину і благополуччя тварин», зареєстровано у Верховній Раді в рамках угоди про асоціацію Україна-ЄС. Відповідно до цієї законодавчої ініціативи, передбачається наближення нашого законодавства до актів ЄС, а також впровадження в Україні світових стандартів в сфері здоров’я і благополуччя тварин (враховані вимоги 10 актів законодавства ЄС), проінформував заступник міністра економіки Сергій Глущенко в ході онлайн-конференції. Про це повідомляє zerno-ua, пише agronews.ua.

Також заплановано внесення до ВР законопроектів «Про захист рослин», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів» і «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами». Як очікується, в парламенті вони з’являться в найближчі тижні.

План адаптації українського законодавства розрахований до 2021 року. За цей час заплановано тисяча дев’ятсот сорок три заходи, з яких пов’язаних з системою фінансової звітності (СФО) – 12%.

До вказаної дати, як очікується, буде адаптовано в національне законодавство понад 250 актів ЄС в таких напрямках, як здоров’я рослин, здоров’я і благополуччя тварин, безпеку харчових продуктів і кормів, державний контроль в системі фінансової звітності тощо.

Нагадаємо, новий граничний обсяг дозволеного експорту зерна з України планують озвучити 1 липня.


Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: