НОВИНИ

В Україні запрацювала електронна система подачі та отримання сертифікатів на насіння

09.12.2020 10:32
8a968ab-seeds

У ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» запровадили електронну систему отримання послуг та подачі заявок, проінформували у Державному центрі під час міжвідомчої наради під головуванням Заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, яка відбулася 8 грудня 2020 року. Про це повідомляє agronews.ua.

На сайті ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» почав функціонувати Особистий кабінет користувача.

За словами представників Центру, на поточний момент у системі зареєстровано 50 користувачів.

За допомогою нового сервісу в режимі онлайн можна:

– створювати заявки на реалізацію та/або власні потреби, зокрема Заявку на визначення сортових якостей насіння та/або садивного матеріалу;

– заявку на визначення посівних якостей насіння та/або садивного матеріалу, а також Заявку на визначення посівних якостей насіння OECD та ISTA;

– завантажувати онлайн всі супровідні до Заявки документи;
відслідковувати стан опрацювання Заявки;

– роздруковувати електронний варіант виданого Сертифікату.

На наступний рік у ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» планується введення автоматизації отримання повідомлення.

“Технічно вона вже виконується. В кабінетах заявника вже формуються електронні повідомлення, зокрема, для платіжного документу за оплату зборів за реєстраційні дії тощо. Щоб було зручніше для заявників передбачено проведення оплати через закордонні банки”, – прокоментували в установі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: