НОВИНИ

В Україні названо зволоженість ґрунту під озимими культурами

20.10.2020 16:02
Fiziologiya-roslyn-pshenytsi-696x492

Проведене обстеження посівів озимих зернових культур показало, що на сьогодні отримано сходи озимих зернових культур незалежно від попередника, за всіх рекомендованих строків сівби, свідчать дані аналізу агрометеорологічних умов та стану посівів сільськогосподарських культур, опубліковані на сайті Національної академії аграрних наук України. Про це повідомляє agronews.ua.

Так, за сівби в ранні (5-10 вересня) та оптимальні (15-25 вересня) строки, рослини пшениці озимої по чорному пару та непарових попередниках сформували 2 листки висотою 12-14 та 10-12 см відповідно. За сівби в допустимо пізні строки (1-7 жовтня) рослини пшениці озимої, незалежно від попередника, утворили сходи висотою 2-3 см. Загальний стан посівів добрий та задовільний.

У Луганській, на багатьох площах Харківської областей зерно озимої пшениці через засушливі умови не проростало упродовж 17-33 днів.

В озимого ріпаку триває утворення листової розетки, у центральних областях продовжують його сіяти.

«В цілому, погодні умови на даний час є сприятливими для росту та розвитку рослин озимих зернових культур, що обумовлено достатнім рівнем зволоження ґрунту і підвищеним температурним режимом», — йдеться в повідомленні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: