НОВИНИ

В Україні названо законопроєкти, які розгляне Рада цього тижня

16.11.2020 13:36
6

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк відкрила засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп). Вона запропонувала розглянути на цьому тижні низку законопроєктів. Зокрема, стосовно карантинних обмежень у зв’язку з пандемією, законопроєкти щодо податкової реформи та питання Е-декларування. Про це повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України, пише agronews.ua.

Так, Рада розгляне законопроєкт «Про внесення змін до розділу ХХ “Прикінцеві та перехідні положення” Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг» (№ 4313) і дала відповідне доручення щодо підготовки цього проєкту голові профільного комітету.

Віцеспікер звернула увагу на неготовність медичної системи до другої хвилі коронавірусу, що наростає і запропонувала запросити і заслухати завтра, 17 листопада, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з таких питань: його бачення виходу з карантину, особливо, карантину вихідного дня; стану виконання постанови Верховної Ради «Про заходи щодо протидії та поширенню конронавірусу та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії».

Вона також поінформувала, що вже зареєстровано проєкт Постанови «Про рішення Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 року № 1100 щодо посилення протиепідемічних заходів» (№4381), яка містить рекомендації скасувати так званий карантин вихідного дня.

Водночас, в.о. Голови Верховної Ради закликала керівників місцевої влади, міст, дуже відповідально ставитись до питань впровадження карантинних заходів.

«Сама конфронтація центру і регіонів є руйнівною для держави. Не можна робити їх заручником виборів або персонального рейтингу. Якщо Кабінет Міністрів прийняв таке рішення, його треба виконувати», – наголосила вона і додала, – «Я переконана, що правила карантину, як і закони, мають бути однаковими для всіх».

Відповідно, Олена Кондратюк запропонувала розглянути проєкт Постанови «Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення» (№ 4320), а також звернула увагу на необхідінсть запровадження комплексних механізмів підтримки тих, кого торкаються карантинні обмеження.

Повертаючись до питання вирішення конституційної кризи, в.о. Спікера сказала, що підтримує ініціативу про створення робочої групи на базі Комітету з питань антикорупційної політики, до якої увійшли б представники усіх фракцій і груп, які зацікавлені у вирішенні конституційної кризи.

Вона пообіцяла сьогодні підписати відповідне розпорядження. Група має якнайшвидше напрацювати законопроєкти, які будуть стосуватися таких питань: повернення е-декларування і змін, які стосуються самого Конституційного суду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: