НОВИНИ

В Україні названо втрати врожаю зернових та бобових від негоди

18.05.2020 07:02
picture2_v-ukraine-podskoc_355335_p0

Аномально тепла погода цієї зими з помірною кількістю опадів і відсутністю загрози вимерзання посівів сприяли сприятливому розвитку озимих зернових в Україні. Але відсутність опадів на початку весни і квітневі заморозки в деяких областях країни погіршили загальний стан як озимого, так і ярого клину, що вже коштувало українським фермерам більш ніж 920 тис. тонн зерна, повідомляють аналітики АПК-інформ. Про це пише agronews.ua.

Згідно з даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, на початок другої декади травня загибель озимої пшениці склала 151,7 тис. га, або 2% від всієї площі, засіяної даної зернової. З урахуванням прогнозованої експертами ІА «АПК-Інформ» середньої врожайності пшениці в майбутньому сезоні на рівні 38,9 ц / га, об’єм недоотриманого врожаю оцінюється в 589,8 тис. тонн.

У сегменті ячменю (сумарно озимого і ярового) загибель посівів становить 101,9 тис. га (5% площі під культурою), що при прогнозної врожайності в 32 ц / га формує втрату в розмірі 325,9 тис. тонн

На посівах гороху загибель рослин становить 2,2 тис. га, або 1%, що при врожайності на рівні 21,4 ц / га становить втрату в 4,8 тис. тонн бобової.

Нагадаємо, Україну чекають заморозки та дощі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: