АНАЛІТИКА

В Україні названо рентабельність вирощування часнику

15.12.2020 07:32
19_05_02_0

Наразі вартість гуртових партій часнику від виробника в Україні становить 36-50 грн/кг в залежності від сорту та якості. Часник 2 сорту продають за ціною 18 грн/кг. Про це повідомляє agronews.ua.

На гуртовому ринку “Шувар” станом на 14 грудня 2020 року гуртові партії часнику українського виробництва вартували 40-70 грн/кг.

Значну конкуренцію українському часнику може скласти продукт з Іспанії, який наразі активно завозиться в Україну. Загалом, імпортований часник наразі коштує на ринку 50-55 грн/кг.

У той же час вирощування часнику в України є досить прибутковою справою, так як врожайність цього овочу у порівнянні з минулими роками досить відчутно зросла.

Український часник набуває популярності в країнах Европейського союзу та в колах інвесторів з країн Перської затоки. Також збільшуються площі під часником.

Так, якщо кілька років тому площі посівів часнику в Україні складали близько 1 тис. га, цьогоріч – 2 тис. га, то на наступний рік аграрії планують розширити посіви часнику до більше, ніж 3 тис. га.

Зросла і врожайність: з 4 т/га, до 7-10 т/га. Мінімальна врожайність часнику в Україні наразі становить не менше 6 т/га, максимальна – 15 т/га.


Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: