АНАЛІТИКА

В Україні названо врожайність озимої пшениці урожаю 2020 року

10.06.2020 07:02
aa

За попередніми даними, в північній частині Степу та в окремих областях Лісостепу величина біологічного врожаю більшості сортів озимої пшениці, які висівали в оптимальні терміни після кращих попередників, може становити від 6 до 7,7 т/га; після непарових попередників – від 3,3 до 5,1 т/га, наводить дані Микола Солодушко, завідувач лабораторією агробіологічних ресурсів озимих зернових культур Синельниківської селекційно-дослідної станції Інституту зернових культур НААН України. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

Однак, як відомо, господарський урожай буде нижче біологічного мінімум на 10-15%, а при несприятливих умовах прибирання різниця в кількості вирощеного і зібраного зерна може бути значно істотніше. Більш того, в південній частині Степу, зокрема в окремих районах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей, стан озимих культур залишається досить складним: значна зрідженість посівів, слабке і нерівномірний розвиток рослин безумовно позначаться як на їх продуктивності,

Загальний недобір зерна озимих зернових культур може скласти до 50% і більше, хоча це в значній мірі буде залежати від подальших погодних умов.

Нагадаємо, в Україні названо регіони, де прогнозують посуху у червні 2020 року.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: