ВАЖЛИВО

В Україні названо умови та перелік культур, насіння яких дозволено вільно експортувати до ЄС

16.11.2020 15:02
posiv

Завдяки завершенню визнання еквівалентності в ЄС, насіння зернових, кукурудзи та сорго з України отримало повноцінний доступ до ринку Європейського союзу. Про це повідомляє пресслужба Насіннєвої асоціації України, пише agronews.ua.

Відтепер з України є можливість здійснювати експорт до ЄС насіння наступних культур:

– овес;

– ячмінь;

– пшениця, пшениця тверда;

– жито, тритикале;

– рис;

– насіння сорго зернового та кукурудзи.

Експорт можливий для сортів, які зареєстровані безпосередньо в країнах ЄС, а не лише в Україні. А до насіння, при цьому, дотримано відповідні фітосанітарні вимоги.

“Україною пройдено всі етапи процедури ЄС – і тепер, по закінченню 20 днів з публікації в Офіційному Віснику, остаточно набрало чинності рішення Європейського Парламенту та Ради ЄС від 21 жовтня по наданню еквівалентності насіння з України”, – повідомляють фахівці Насіннєвої асоціації України, яка віднедавна увійшла до складу Агро-Продовольчої Ради.


Публікацією оновлено Рішення Ради ЄС 2003/17/EC від 16 грудня 2002 року. В цьому документі Україну включено до Додатка ІІ, де вона значиться в переліку третіх країн, які визнані ЄС такими, де підтверджена еквівалентність системи сертифікації та виробництва насіння.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: