АНАЛІТИКА

В Україні оприлюднено стан посівів ярих культур

14.05.2020 17:02
37924d2a976bff9_1000x600

Протягом першої декади травня 2020 року в залежності від строків сівби у ярого ячменю, ярої пшениці та вівса відзначався третій лист, закладення вузлових коренів, кущіння. У південних і місцями в центральних областях – закладання нижнього вузла соломини. На окремих посівах північних областей – проростання зерна, повідомляє Відділ агрометеорології Центру аналізу, прогнозування гідрометеорологічних умов і забезпечення Українського Гідрометцентру. Про це пише agronews.ua.

Густота ярого ячменю становила від 260 до 450 рослин на 1 м 2. Висота рослин в залежності від фази розвитку становила від 10 до 40 см. Стан посів переважно добрий і задовільний. У південних областях відзначалося ушкодження с / г шкідниками.

Кукурудза в залежності від строків сівби знаходиться в фазах проростання зерна і появи сходів, на ранніх посівах почалося утворення листя (третій і п’ятий лиски), місцями ще тривала сівба.

Протягом декади тривала сівба гречки і проса. На раніше засіяних площах утворилися сходи.

У гороху на більшості площ тривало утворення листя, на ранніх посівах відзначалося поява суцвіть. Висота рослин від 9 до 30 см. Густота посівів в межах 80-150 рослин на одиницю площі.Стан посівів переважно добрий, в окремих районах Одеської області – незадовільний.

Тривала сівба сої, на ранніх посівах утворилися сходи. Стан сходів рослин хороший і відмінний.

У цукрових буряків на ранніх посівах тривало листоутворення, на пізніх посівах зійшли сходи.

Протягом декади на рано засіяних площах соняшнику надзвичайно рано утворилася друга пара справжніх листків, на інших площах тривала сівба і утворювалися сходи. Стан посівів переважно добрий. У південних областях відзначалася зрідженість посівів внаслідок посушливих умов і пошкодження с / г шкідниками.

У багаторічних трав (конюшина і люцерна) тривали ріст стебла і освіту суцвіть. Стан рослин переважно добрий.

Нагадаємо, Україна отримала можливість експортувати насіння у 60 країн світу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: