НОВИНИ

В Україні названо рентабельність вирощування сорго

04.11.2020 08:02
Sorgo-kultura-budushhego-1

Багаторічна злакова культура сорго швидко набирає популярність серед аграріїв країни, і це не дивно, адже вирощування культури дуже вигідно. Про це повідомляє agronews.ua.

Сорго стійко переносить посуху, майже не вражається шкідниками та хворобами. Невибаглива культура придатна для висаджування в бідному та засоленому ґрунті, при цьому не вимагає застосування спеціальної техніки, повідомляє agrimatco.

Сорго буває зернове, цукрове, лимонне, віничне, трав’янисте. Усього налічують 70 культивованих сортів рослин, і кожен вид активно застосовується в різних сферах: від тваринництва до парфумерії.

Рентабельність вирощування культури в Україні становить близько 200%.

Також ця злакова рослина є одним із найцінніших джерел біопалива. За ефективністю й економічністю застосування сировини культура перевершує популярну в цій галузі кукурудзу.

Ще одна посухостійка та високорентабельна культура – кукурудза. Що стосується врожаю, то при розрахунку 20 кг зерна на 1 гектар площі дозріває приблизно 80 тисяч качанів. Рентабельність кукурудзи багато в чому залежить від регіону вирощування, застосування нових технологій та якості насіння.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: