НОВИНИ

В Україні названо рентабельність переробки деревини у держлісгоспах

01.09.2020 10:02
14169716_839414992861260_435883213_n

Середня рентабельність лісопиляння по лісогосподарських підприємствах України становить 6,6%. Про це повідомляє lisvolyn.gov, пише agronews.ua.

“Отримані від реалізації переробної деревини направляються на ведення лісогосподарської діяльності. Таким чином лісгоспи мають можливість забезпечити виконання всіх основних завдань, покладених державою, починаючи від посадки лісових культур і завершуючи охороною та захистом лісів, модернізацією виробництва та покращенням умов для працівників”, – йдеться у повідомленні.

На переробку в основному направляється низькосортна сировина класів якості С і D, об’єми заготівлі якої останніми зросли у зв’язку з масовим всиханням соснових насаджень і відповідно – знизилися ціни на ринку.

“На спад пішли і загалом показники реалізації деревини, про що свідчать результати аукціонних торгів. У 2020 році державними лісгоспами Волині на електронні торги загалом було виставлено 450,6 тис. кбм лісопродукції, суб’єктами господарської діяльності придбано тільки 273,1 тис. кбм, або 61%”, – пише пресслужба.

На виконання заходів Уряду України, спрямованих на скорочення обсягів поставки деревини в необробленому вигляді на експорт, збільшення виробництва і поставок продукції переробки деревини – у кожному держлісгоспі розроблено програму технічного переоснащення лісопильного виробництва, якою передбачено залучення в переробку не менше 30% ресурсів лісосічного фонду, що заготовлюється щорічно.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: