НОВИНИ

В Україні названо порядок призначення голів РДА новостворених районів

22.12.2020 08:02
2019_12_02_babnak_1-e1575220307850

Міністерством розвитку громад та територій України було представлено заходи щодо утворення та реорганізації райдержадміністрацій за новим адміністратиіним устроєм України. Зокрема, порядок призначення голів районних державних адміністрацій та підбір кандидатів здійснюватиме Кабмін України, розповів заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода під час онлайн-наради із керівниками Харківщини. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної державної адміністрації, пише agronews.ua.

Звертаючись до керівників областей, В’ячеслав Негода нагадав, що уряд затвердив Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна. Відповідну постанову Кабінет Міністрів України схвалив на засіданні 16 грудня 2020 року.

Тож відтепер система районних державних адміністрацій має відповідати новому адміністративно-територіальному устрою країни. За словами В’ячеслава Негоди, далі потрібно визначити голів нових РДА.

Кандидатури будуть подаватися Кабінетом Міністрів України та призначатися Президентом України. Крім того, уряд має визначити структуру та чисельність працівників райдержадміністрацій.

У результаті децентралізації влади в Україні Урядом та Верховною Радою створено 1469 територіальних громад замість 11.5 тисяч і утворено 136 районів замість 490. Разом із скороченням кількості районів, має відбутись і скорочення кількості районних державних адміністрацій.

Досі порядок утворення та ліквідації районних державних адміністрацій не було визначено законодавством, а отже не було правових підстав для проведення їх реорганізації. 6 грудня поточного року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій», який дозволить привести їх систему у відповідність до нового адмінтерустрою.

Передбачається, що 320 районних державних адміністрацій буде реорганізовано через приєднання до 100 РДА в адміністративних центрах нових районів, а ще із 40 будуть утворені 13 РДА в нових районах, де раніше була відсутня районна державна адміністрація.

Процес реорганізації РДА координуватиме обласна державна адміністрація. Голова ОДА має протягом 20 днів утворити комісії з реорганізації та затвердити їх персональний склад.

Комісії, зокрема, відповідатимуть за державну реєстрацію нових РДА та реорганізацію старих, інвентаризацію та передачу майна, складання та подання фінансової та бухгалтерської звітності, переведення працівників.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: