НОВИНИ

Названо обсяги експорту українського меду у 2020 році

10.12.2020 07:02
мед

Україна входить у п’ятірку найбільших експортерів меду у світі. Так, 15 країн світу, найбільш значних виробників меду, експортують солодкого продукту на 1,5 млрд дол. Усі інші країни світу разом – лише на 500 млн доларів. Україна входить до числа перших п’ятнадцяти, та посідає серед них 5 місце. Про це повідомив президент Торгово-Промислової палати України Геннадій Чижиков під час «Національного Медового Форуму «Золота Пасіка 4.0»», який відбувся 9 грудня 2020 року. Про це повідомляє agronews.ua.

Цьогоріч Україною експортовано 40 тисяч тонн меду, що на 16% більше, ніж торік. У найближчі роки цей показник прогнозно зросте до 75 тисяч тонн.

Головні країни-імпортери українського меду – це США та Туреччина. Значні обсяги меду українські бджолярі постачають до Європейського Союзу.

Як відомо, між Україною та ЄС розпочинаються перемовини про перегляд умов асоціації. Для бджолярів важливо збільшення квот на постачання меду до ЄС. Це питання нещодавно було піднято на рівні Уряду України та профільних міністерств, зауважив Геннадій Чижиков.

Наразі у ЄС 40% меду, який вони імпортують – китайського походження. Тож емність європейського ринку надзвичайно значна для України. Але для подальшої експансіїї на цей ринок потрібно переходити на стандарти ЄС, вважає президент ТПП.

Нагадаємо, цьогорічне виробництво кукурудзи в Україні може скласти більше 29 млн тонн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: