НОВИНИ

В Україні названо області-лідери з інвестицій в аграрний сектор

24.11.2020 12:02
A farmer standing in his wheat field at sunset.

За поточні півроку українським аграріям вдалося освоїти 14,4 млрд грн капіталовкладень. При цьому динаміка їх надходжень, за даними Держстату України, позитивна: у другому кварталі було освоєно на 385 млн грн більше, ніж у першому докарантінному. Про це повідомляє delo, пише agronews.ua.

Лідерами по приросту капітальних інвестицій в сільське господарство за І півріччя виявилися Кіровоградська, Житомирська та Хмельницька області. Обсяги надходжень до кожної з них перевищили показники першого кварталу на 250-310 млн грн.

Продовжують надходити в сільське господарство і прямі іноземні інвестиції: тільки за перший квартал 2020 року інвестори вклали $ 5,9 млн.

У результаті сукупний обсяг прямих інвестицій в галузь за станом на початок квітня поточного року становив, за підрахунками Нацбанку, $ 710 млн. Понад половину цієї суми вкладено безпосередньо в капітал компаній.

Найбільш цікавими для прямих інвесторів є підприємства, що займаються вирощуванням однорічних і дворічних сільгоспкультур. Вони залучили понад 51% інструментів участі в капіталі, задіяних в аграрній сфері. Притягує інвестиції і вітчизняне тваринництво. 

У капіталі підприємств цього сегмента зосереджено майже 22% прямих сельхозінвестіцій. Всього ж в капіталі агрокомпаній працюють, за останніми даними НБУ, $ 384 млн іноземних інвестицій. 

У п’ятірку основних інвесторів українського сільського господарства за підсумками першого кварталу 2020 року увійшли Кіпр, Німеччина, США, Польща і Нідерланди. Головними реципієнтами аграрних іноземних інвестицій виявилися Київська, Харківська і Дніпропетровська області.   

Нагадаємо, в Україні пропонують не зменшувати податковий кредит для аграріїв.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: