АНАЛІТИКА

В Україні названо найбільш прибуткові бобові агрокультури

31.07.2020 11:02
fasol-e1502130340795

Пандемія коронавируса внесла свої корективи в світові залишки бобових, які істотно скоротилися, що провокує зростання цін і знову підігріває інтерес фермерів до вирощування нуту, сочевиці і гороху. Про це в ході свого виступу на онлайн- конференції АПК-Інформ “Niche: focus on pulses» 30 липня сказала Антоніна Скляренко, президент Товариства виробників і споживачів бобових України (СППБУ), яке надало підтримку в проведенні даного заходу. Про це повідоляє agronews.ua.

«Зменшення посівних площ під бобовими в Україні в цілому фіксувалося в 2019 році, спостерігається в поточному. Однак зростання площ видно під горохом і під квасолею. В рази знизилася площа під нутом і сочевицею, що пов’язано з обмеженнями закупівель Індією і високими запасами, які були сформовані в піковий період з вирощування бобових », – нагадала експерт.

Антоніна Скляренко наголосила на важливості створення кооперації серед виробників бобових культур, тому що це дозволить розвивати переробне напрямок і отримувати додану вартість продукції.

Однак, на її думку, для аграріїв необхідно провести масштабну інформаційну програму, щоб показати їм успішний закордонний досвід.

Після значного скорочення виробництва гороху в Україні, зафіксованого в 2019/20 МР, урожай зернобобовою в сезоні, що почався-2020/21 прогнозується аналітиками ІА «АПК-Інформ» на рівні 628 тис. тонн.

Даний показник на 10% перевищує обсяг виробництва в попередньому МР, але, тим не менш, на 15% менше за середній показник за попередні 4 сезону.

Очікуваний приріст виробництва гороху в 2020 році обумовлений збільшенням посівних площ під культурою. При цьому середня врожайність зернобобовою поки прогнозується трохи нижче торішнього показника.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: