НОВИНИ

В Україні названо обсяг виробництва кукурудзи у 2020 році

02.09.2020 08:32
kukuruza-2

Через несприятливі агрокліматичні умови знижено прогноз виробництва кукурудзи в Україні в 2020 році до 35,1 млн тонн, що на 8% поступається попередній оцінці і на 2% – показнику минулого року. Про це повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

«Основним фактором для понижувальних коригувань є посуха, що спостерігалася протягом усього серпня на більшій частині території країни і особливо яскраво виражена в центральних регіонах, де зосереджені основні площі під кукурудзою. За нашими оцінками, під впливом критичних агрокліматичних умов перебуває понад 40% посівів даної зернової, що змушує знизити прогнозний показник середньої врожайності культури до 67,1 ц / га, проти 71,9 ц / га в 2019/20 МГ», – зазначив керівник служби бізнес проектів ІА «АПК-Інформ» Андрій Купченко.

Він також уточнив, що вказане зниження прогнозу виробництва є досить стриманим. Як компенсаційний фактор аналітик назвав високий рівень локалізації аномальних погодних умов і пошкоджень посівів, а також приріст в ц.р. посівних площ під кукурудзою в регіонах з відносно сприятливими умовами більш, ніж на 30%, щодо показників попереднього сезону.

«При зазначеній оцінці виробництва кукурудзи у 2020/21 МР експортний потенціал може бути сформований на рівні 28,5 млн тонн, що на 3% нижче за показник попереднього сезону. При цьому не виключається, що зміна погодних умов у вересні-жовтні може зумовити, як скорочення збиральних площ, так і зниження показників врожайності культури, що призведе до знижувальних корегувань балансів пропозиції і розподілу», – додав експерт.

Нагадаємо, ціна на малину в агросезоні 2020 року вдвічі вища минулорічної.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: