АНАЛІТИКА

В Україні названо, як зміниться ціна на дизпаливо у листопаді

06.11.2020 07:02
zapravlyaemsya_zimoy3.jpg.740x555_q85_box-0,0,1368,1026_crop_detail_upscale

У листопаді 2020 року українцям не варто очікувати суттєвого зниження цін на дизельне паливо у гуртовій торгівлі. Про це повідомляє Управління досліджень нафтогазопродуктів ДП “Держзовнішінформ”, пише agronews.ua.

Аналіз рівня цін на дизельне паливо на європейському ринку, при імпорті в Україну та за пропозиціями на постачання в оптовій торгівлі на внутрішньому ринку України показує чітку тенденцію синхронного руху цін на паливо на гурті на внутрішньому ринку України та на європейському ринку.

При цьому середньо розрахункова митна вартість дизельного палива у жовтні була на 8 дол. США/т нижча, ніж середнорозрахункова ціна ДП за наявними пропозиціями на постачання в оптовій торгівлі на внутрішньому ринку України. Та на 44 дол. США/т вища, ніж  середньорозрахунковий рівень цін на європейському ринку.

Тож, фактично, маємо дорогий імпортний ресурс пального, що складає передумови для  збільшення рівня цін на дизельне паливо в оптовій торгівлі на внутрішньому ринку України у першій половині листопада.

На графіку представлена динаміка середньомісячної ціни за пропозиціями на постачання в оптовій торгівлі, перерахована за середньомісячним курсом НБУ за відповідний місяць за вирахуванням ПДВ та акцизного збору.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: