НОВИНИ

В Україні названо державне агрогосподарство, де зростає родючість грунту

01.06.2020 08:32
na-pleminnomu-zavodi-rozvodjat-koriv-ukrajins-koji-chorno-rjaboj

За результатами обстеження якості землі у Державному підприємстві «Дослідне господарство «Степне», спеціалісти відзначили, що у ґрунтах господарства кількість ґумусу збільшується. Про це повідомляє poltava, пише agronews.ua.

“Родючість ґрунтів зберігаємо завдяки тваринництву та багаторічним рослинам. Ми вносимо органіку з ферм, застосовуємо науково-обґрунтовані сівозміни, у тому числі з бобовими культурами. Нам вистачає власної техніки та людей, щоб обробляти землю. Жодні співпраця чи партнери нам не потрібні”, — підкреслює головний агроном ДП ДГ «Степне» Віталій Товстошкур.

Із 1992 року працює цех із переробки м’яса тварин, вирощених виключно у господарстві. Тут виготовляють 50 найменувань напівкопчених і варених виробів. Продукція представлена у п’яти фірмових магазинах: по два розташовані у Полтаві та Степному, ще один — у Коломацькому.

“Були різні часи, але ми втрималися. Вистояли тому, що колектив працював і працює як єдине ціле. Працівники зацікавлені у розвитку господарства та села. Хочемо й далі працювати на своїй землі”, — ділиться завідуюча ковбасним цехом, депутат Степненської сільської ради Галина Куць.

Жителі селища та працівники ДП ДГ «Степне» задоволені тим, що створили власними руками. Тваринництво — це не лише якісна продукція. Воно забезпечує мешканців робочими місцями та стабільною зарплатою.

За кошти ДП ДГ «Степне» у селищі збудували торговий комплекс. Звели житло на 32 квартири, які видавали молодим спеціалістам. А також — чотири 8-квартирні, п’ять 16-квартирних будинків та одноосібні будинки.

Підприємство підтримує школу, дитсадок, амбулаторію. Свого часу власним коштом допомогло прокласти інженерні комунікації, газифікувати селище, облаштувати водогін, тверде покриття на дорогах.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: