НОВИНИ

Стало відомо, коли ЄС визнає еквівалентність української системи сертифікації насіння

11.09.2020 09:54
seeds-02

Розгляд запиту України в Єврокомісії знаходиться практично на фінальному етапі, і вже на початку жовтня 2020 року очікується позитивне рішення, що дозволить внести нашу державу до переліку країн – нечленів ЄС, які можуть експортувати в країни Євросоюзу насіння, вирощені і вироблені в Україні, вважає генеральний директор ТОВ «Маїсадур Семанс Україна» Ромен Дестйо. Про це повідомляє АПК-нформ, пише agronews.ua.

“Також ми інтенсивно продовжуємо працювати над впровадженням гарної системи для роялті. У поточному році ми очікуємо приїзду французької організації Sicasov, яка поділиться своїм досвідом захисту прав селекціонерів і допоможе компаніям більше інвестувати в селекцію в Україні.”, – сказав він.

Все це дозволить українським фермерам отримувати якісний посівний матеріал сільгоспкультур. Аграрії, купуючи таке насіння, зможуть самі вирощувати їх кілька поколінь.

“Дуже цікавим досягненням також вважаю впровадження Black Box – системи, яка дозволяє відстежувати динаміку ринку за допомогою даних про товарообіг, які надають всі члени нашої асоціації. Для мене це реальний успіх, тому що в Україні немає високого рівня довіри між гравцями ринку. Ще однією доброю новиною є те, що у Верховній Раді проголосували за впровадження системи сертифікації Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) для олійних культур”, підсумував Ромен Дестйо.

Оприлюднено реальні масштаби посухи на Одещині: подробиці дивіться у відео.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: