НОВИНИ

В Україні названо дату створення Фонду гарантування кредитів на покупку землі

05.11.2020 13:02
image (1)

В Україні в 2021 році планується прийняття законопроекту про створення Фонду часткового гарантування кредитів на покупку землі для малих аграріїв. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, пише agronews.ua.

«У питанні запуску ринку землі упор – на дрібних фермерів, адже вони, на противагу середнім і великим підприємствам, мають обмежений фінансовий ресурс», – зазначив заступник міністра Мінекономіки Тарас Висоцький.

Відзначається, що метою створення Фонду часткового гарантування кредитів є підтримка малих сільгоспвиробників шляхом надання гарантій за їх кредитними зобов’язаннями.

Разом з тим, додав заступник міністра, Фонд повинен бути комплексною аналітичною установою, яка приєднається до фермерів на рівні об’єднаних територіальних громад та консультуватиме їх на місцях.

Уточнюється, що прийняття відповідного законопроекту про створення Фонду передбачається в 2021 році.

«Іншим дієвим інструментом полегшення доступу аграріїв до державної і інформаційної підтримки є Державний аграрний реєстр, закріплення якого на законодавчому рівні очікується на поточному тижні (законопроект №3295)», – додав Т. Висоцький.

Нагадаємо, в Україні прийнято закон про оренду водних об’єктів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: