НОВИНИ

В Україні названо, чому ціни на лохину втричі перевищують минулорічні

09.07.2020 14:02
Blueberries have dropped from the basket on an old wooden table.

Сезон лохини в цьому році дуже затримався і фактично почнеться з наступного тижня. Сьогодні ціна на лохину втричі перевищує минулорічну, оскільки ще немає ягоди. Але як тільки ягода масово з’явиться на ринку, ціна знизиться і за прогнозами додасть 10-15% до середньої минулорічної ціни, вважає генеральний директор ТОВ «Українська ягода» Тарас Баштанник. Про це повідомляє AgroPortal.ua, пише agronews.ua.

«За моїми прогнозами, за рахунок експортних можливостей ринок розвантажиться, і навіть на внутрішньому ринку ми очікуємо гарну ціну. Також позитивним моментом цього сезону для виробників є той факт, що кількість бажаючих працювати на поле на порядок вище, ніж в попередні роки, чому сприяла нинішня ситуація, а тепер також розуміння, що в Україні заробітки на зборі ягід можуть бути на рівні Польщі», – зазначає Тарас Баштанник.

За його словами, на експорт ягід не вплинули обмеження, пов’язані з пандемією коронавируса.

«Ми вже експортуємо заморожену суницю садову, і особливих змін на кордонах немає. Традиційно плануємо експортувати 95% замороженої малини. Лохину плануємо продавати в Україні, тут ринок зростає, і ціни не поступаються експортним. Але якщо буде економічний сенс, то відправимо на експорт 35-50% зібраної лохини», – зазначає Тарас Баштанник.

Нагадаємо, ціни на українські кавуни найвищі за 5 років.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: